Desatero dobré domácí péče ze Spellu

Misha.photo Bara 2024 13

Tak teď! Teď chci dát své vlasy opravdu dohromady, být důsledná, udělat pro ně maximum, vytrvat a počkat si na výsledky.” Že se vám právě tohle honí hlavou? Pojďte do toho, my vám povíme, jak se do toho pustit a kde nedělat zbytečné chyby! Dobrá péče o pokožku a vlasy má pár základních pravidel, která platí pro všechny a nemění se. Co se jednou naučíte a zapamatujete si, máte na celý život. A to je skvělá zpráva, že?

1. Dopřejte si profi produkty a vyberte je s kadeřníkem

Šampon, kondicionér a další produkty na vlasy vždy vybírejte s kadeřníkem. Jedině tak dokážete objevit ty nejlepší profesionální produkty pro péči o vaši vlasovou pokožku a vlasy. Kadeřník dokáže určit, co vašim vlasům schází a společně pak doladíte ideální kombinaci péče a stylingu, která se bude doplňovat. Během roku
se můžu potřeby vlasů měnit, a tak doporučujeme k výběru vždy konzultaci nad aktuálním stavem vlasů.

Pokud jste až doteď používala produtky z drogerie, doporučujeme vlasy s přechodem na novou profesionální péči vyčistit. → Jak na čištění vlasů doma

2. Myjte vlasy (konečně) správně

Je to věc, kterou děláme odmala, několikrát do týdne. Možná ale děláte zbytečné chyby, které si ani neuvědomujete. Naučte se dobrý postup a vychytejte detaily,
které mohou výsledek neuvěřitelně ovlivnit.

→ Jak na umývání vlasů krok za krokem

→ Jak používat masku na vlasy

→ 5 must haves pro dobré umývání vlasů doma

3. Nevynechávejte foukanou, nikdy nechoďte spát s mokrými vlasy

Žádná vlasová pokožka a vlasy se neobejdou bez foukané. Díky tomu, že pokožku vysušíte, zabráníte vzniku přebytečné vlhkosti, která vede ke vzniku obtíží, jako jsou šupinky, lupy nebo třeba výrazné maštění vlasů. Díky teplu a práci s kartáčem dojde také k uzavření vlasové kutikuly – tak bude vlas odolný a pevný. Jít spát s mokrými vlasy? To znamená přebytečná vlhkost u pokožky, ale také výrazné narušení povrchu vlasů, které jsou bez foukané křehké a náchylné k poničení.

Není foukaná jako foukaná. Mnoho našich klientek říká, že vlasy fouká
– když se ale bavíme detailněji, zjistíme, že to s dobrým postupem při foukání vlasů nemá bohužel mnoho společného. Foukejte vlasy přes kartáč, s šetrným fénem a termální ochranou, ve správném směru a s hubicí. Je opravdu pravda, že kulmofén vaše vlasy potichu ničí. Jak na to a čemu se vyhnout? Naučíme vás to a slibujeme, že se to dokáže naučit opravdu každý.

Proč vlasy vždy foukat?

→ Jak na foukanou krok za krokem

→ Proč vlasy nefoukat kulmofénem?

→ Co na šetrnou domácí foukanou potřebujete?

→ Omrknout termální ochranu na e-shopu Spellu

4. Zdravé vlasy začínají u zdravé vlasové pokožky a dobrých základů výživy

Abyste se mohla pyšnit krásnou hřívou, pečujte dobře o vlasovou pokožku. Potřebujeme, aby byla čistá, prokrvená, uvolněná, bez přebytečné vlkosti. Dopřejte pokožce uvolnění bříšky prstů každé ráno a večer, stačí jemná masáž a pár vteřin času. Pokožku foukejte, mějte dobrý pitný režim, nepoužívejte suché šampony z drogerie, jednou za čas si zajděte na čištění pokožky. Trápí vás šupinky, nebo lupy? Odhalte příčinu! Často jsou prvním krokem dobré produkty, druhým poctivá a pravidelná foukaná a sérum pro hydrataci.

Velmi také záleží na vašem životním stylu. Jak je to s výživou, pitným režimem a suplementy na vlasy? Začtěte se!

→ Základy výživy pro zdravé vlasy

→ Doplňky stravy a vlasy – má to smysl a na co se zaměřit?

→ Pitný režim pro zdraví pokožky a krásu vlasů – jak to souvisí?

5. Nepodceňujte účinky stylingu

Stylingové produkty bývají často opomíjené a je to velká škoda. Díky dobře zvolenému stylingu si vaše vlasy dokáží udržet objem, budou poddajnější při foukání, dokážou krásně udržet strukturu – záleží na tom, jaké mají právě vaše vlasy potřeby, jestli jsou rovné, kudrnaté, nepoddajné a podobně. Je to právě i styling, který často o vlasy pečuje a chrání je před vnějšími vlivy, jako je vlhkost, zima nebo slunce, nebo dokáže vylepšit na oko vlasy, které mají nějaké trable.

→ Omrknout styling na e-shopu Spellu

6. Netrapte vlasy aneb vyhněte se zbytečným chybám

Úplně zbytečné chyby, na které narážíme při povídání s klientkami? Jsou to tyhle:

  • nešetrné rozčesávání vlasů, které vlasy zbytečně namáhá a trhá
  • nešetrné sundávání gumičky z vlasů
  • utažené vlasy v culíku či drdolu
  • zamotané drdoly
  • nevhodně zvolené gumičky, které vlasy trhají (kuchyňské, tenké plastové, …)
  • nefoukání vlasů
  • usínání s mokrými vlasy
  • každodenní žehlení či kulmování vlasů
  • používání kulmofénu pro foukání vlasů
  • nepoužívání hubice na fénu, foukání vlasů “hala bala”
  • starý fén, který vlasy pálí
  • nešetrné odbarvování (a jiné chemické procesy) u kadeřníka, které jdou proti kvalitě vlasů
  • domácí barvení (henna, barva z drogerie, odbarvování, …)
  • namáhání vlasů uchem kabelky, nebo batohu
  • stříhání vlasů nůžkami, které nejsou na vlasy
  • vyhýbání se pravidelnému střihu vlasů ve snaze mít vlasy co nejdelší
  • používání kvalitních produktů a k tomu ponechání produktů z drogerie (suchý šampon, lak na vlasy, …)
  • nakupování toho stejného, co má doma kamarádka, nebo oblíbená influencerka (ale vaše vlasy mají úplně jiné potřeby)
  • nepoužíváte vůbec kondicionér
  • používáte místo kondicionéru při každém umývání masku
Snímek Obrazovky 2024 08 22 V 9.49.40

7. Dopřávejte vlasům pravidelnou očistu

Dopřejte svým vlasům pravidelný restart díky čištění Malibu C. To je zbaví nánosů nechtěných minerálů a chemických přísad. Vlasy tak budou plné energie, bez zatížení a budou působit zdravějším dojmem. Navíc budou dokonale připraveny k barvení nebo zesvětlování v salonu a ukážou své pravé vlastnosti a barvu. Díky odstranění nánosů minerálů, ale třeba i zbytků silikonů z kosmetiky, dokážou maximálně přijímat kvalitní domácí produkty.

Že váš kadeřník čištění vlasů nedělá? Tak to zkuste doma! S našim návodem krok za krokem to zvládnete hravě.

→ Objednat se do Spellu na čištění vlasů

→ Jak na čištění vlasů doma

8. Naplánujte si pravidelné návštěvy svého kadeřníka

Jak často ke kadeřníkovi? Neexistuje univerzální odpověď. Vždy velmi záleží na tom, jak o své vlasy doma pečujete a co s nimi u kadeřníka děláte. Určitě
však doporučujeme střih alespoň jednou za 3-6 měsíců. Díky tomu můžeme vlasy v délkách stříhat jen minimálně, konečky se nebudou třepit. Jakmile se ale vlas třepí,
je potřeba jej zastřihnout. Odkládání střihu jen způsobí, že je do délky potřeba zasáhnout výrazněji, vlas se totiž třepí neustále výš a výš a žádný produkt světa to nenapraví.

→ Objednat se do Spellu na vstupní konzultaci

→ Jak časo vlasy stříhat, barvit, zesvětlovat, … a další odpovědi

9. Vyberte si to, co vaše vlasy opravdu potřebují

Neexistuje univerzální zázračný produkt, který sedne každému. To, co sedí vaší kamarádce, nebo co zbožňuje vaše oblíbená influencerka, nemusí vůbec vyhovovat vám. Nechte si proto vždy poradit od kadeřníka a bavte se o vašich vlasech. Nákup kvalitních produktů není za pár kaček, a tak dejte na doporučení a nekupujte na slepo. Objednejte se k nám do Spellu na vstupní konzultaci, nebo se zastavte k nám na recepci, až budete mít cestu okolo. Dokážeme poradit i na dálku. Napište nám na náš online chat na e-shopu, nebo přímo na Instagram. Pošlete nám fotku, napište nám o tom, co vás trápí, jak o vlasy aktuálně pečujete a my vám pomůžeme sestavit vaši vlasovou péči na míru.

→ Potřebujete se poradit? Napište nám na náš Instagram!

10. Vydržte u toho!

Jak už to tak bývá, některé věci chtějí čas a výsledky se dostaví až po nějaké době. Zůstat konzistentní v domácí péči o vlasy vyžaduje nějaký čas i dobrou disciplínu. My vám ale můžeme slíbit, že to opravdu význam má a je nám pokaždé líto, když investice do dobré domácí péče končí po pár dnech či týdnech konstartováním, že to nesedlo, nic se nestalo, nebo na to nemáte čas.

Zkuste to tentokrát vydržet a zlepšujte se ve foukané den co den, dejte přednost zdraví vlasů než nešetrnému odbarvování, naučte se dobře používat to, co doma máte. Využijte čas u kadeřníka k tomu, abyste se zeptala na vše, co vás zajímá. Nejde vám foukaná? Řekněte si o ukázku a zkuste si to v jeho křesle. Nehledejte zkratkovitá řešení, ale pátrejte po příčinách problému.