5 MUST-HAVES pro dobré umývání vlasů

Jpg Lowres System Professional Lipid Booster Bts 34 At Home 1

Chcete si mýt vlasy co nejlépe? Máme pro vás seznam 5 věcí, které k tomu budete potřebovat! S touhle sestavou vám při mytí vlasů nebude nic scházet. Co si tedy připravit?

  • Hřeben
  • Voda
  • Šampon
  • Ručník
  • Kondicionér

Hřeben

Ještě než vlasy namočíte, důkladně a šetrně je pročesejte. Proč? Díky tomu z vlasů vyčešete nečistoty a zároveň je hezky srovnáte. Díky tomu pak vlasy nebudete zbytečně zacuchávat a zamotávat při umývání. Připomínáme, že je vlasy potřeba vždy pročesávat po malých úsecích od konečků směrem výš a výš až k pěšince. Díky tomu vlasy nebudete zbytečně trhat.

Pozn.: Tento bod neplatí pro vlasy kudrnaté, u kterých byl pro definici vln použit nějaký gel či jiný zpevňující produkt. Při vyčesávání takového produktu silou na sucho by došlo k polámání délek.

the-ultimate-styler-black-black-yi

The Ultimate Styler Black

Y.S. Park 90CS2 Tortoise

90CC2

Y.S. Park 90CC2 Tortoise

Voda

Že je k mytí vlasů potřeba voda vás asi nepřekvapí, že? Opláchnutí vlasů vodou ale bývá často velmi podceňováno a odbyto. Ať už při počátečním namáčení vlasů, ale i při finálním výmývání produktů z vlasů – jedná se ale o velmi zásadní kroky. Voda otevírá svrchní vrstvu vlasů kutikulu, díky čemuž můžou z vlasů odejít první nečistoty, mastnosta i zbytky stylingových produktů. Dostatečné namočení vlasů způsobí také to, že šampon bude krásně pěnit – a to i při malé dávce produktů.

Šampon

Bez šamponu to nepůjde, to je jasná věc. Při jeho výběru se řídíme především stavem pokožky – má nějaké obtíže jako je dehydratace, šupinky, nebo třeba lupy? Pokud ne, volíme pak šampon dle toho, zda jsou vlasy zesvětlované, barvené nebo přírodní. Vypíchnout bychom chtěli také dávkování – u profesionálních šampónů stačí spíše menší množství produktu. Díky kvalitnímu složení jsou šampony koncentrované a dobrou pěnivost si zajistíme přidáním vody a pečlivým zapracováním.

Pro barvené vlasy

Pro jemnější vlasy

Pro každodenní umývání

Pro kudrnaté vlasy

Ručník

Možná byste tento bod čekala až na konci celého umývání, ale vzít si s sebou ručník do sprchy a sáhnout po něm po vymytí šamponu je skvělá vychytávka. Jakmile z vlasů vypláchnete šampon, natáhněte se pro ručník a (velmi!) jemně s ním vlasy pomačkejte. Díky tomu z vlasů odstraníte nadbytečné množství vody, které by účinky kondicionéru zbytečně ředilo. Účinky kondicionéru tak využijete na maximum! Nikdy však vlasy ručníkem nedrhněte nebo drasticky nemačkejte – vlasy jsou po aplikaci šamponu extrémně křehké.

Pečující kondicionér

Nikdy nevynechávejte kondicionér. Bez toho nemůžou být vaše vlasy nikdy dobře umyté a hlavně ošetřené. Kondicionér má za úkol povrch vlasů po umytí znovu uzavřít a to je naprosto zásadní. Kondicionér doporučujeme po částech zapracovat do délek vlasů od úrovně culíku, a to pohybem dolů. Jakmile cítíte, že vlasy pod kondicionérem změknou, sáhněte po hřebenu (určeném k mokrému rozčesávání) a vlasy jemně pročesejte. Postupně pak včesejte kondicionér i do vyšších partií vlasů. Díky tomu budou opečovány po celé délce.

Dejte si také pozor na dobu působení – každá značka to může mít jinak a je důležité držet se konkrétních instrukcí. U System Professional stačí 30 vteřin, u Clean Beauty od Paul Mitchell jsou to 3 minuty.

Pro zesvětlované vlasy

Pro vlasy, kterým schází hydratace

Pro mokré rozčesávání

Pro mokré rozčesávání

Jak na mytí vlasů krok za krokem?

Pročtěte si článek Jak na správné umývání vlasů, kde vše probereme krok za krokem a zmíníme také vše, na co si dávat pozor a na co se zaměřit. V článku najdete také video s celým postupem. Tak hurá do toho!

Nevíte si rady, co je pro vaše vlasy to pravé? Napište nám! Můžete to zkusit na našem online chatu, který máme přímo na našem e-shopu. Jsme online od pondělí do pátku od 9 do 17. Nebo nám napište na náš Instagram! Rádi vás nasměrujeme!