Vlasová rutina s Terezou Kramperovou

Spellll11810

Ani v letošním roce jsme Vás nemohli ochudit o rubriku Vlasová rutina s… Kam naše kroky zamířily tentokrát? Za Terezou Kramperovou, která je již více než rok nedílnou součástí našeho studia. Stojí totiž za našÍ vizuální identitou. Od rebrandingu vizuálu našich sociálních sítí až po design našich menu či dárkových poukazů – právě za tím vším je podepsána Tereza. Jaký projekt v jejím profesním životě zanechal významnou stopu a proč její srdce patří právě kočkám? Na to jsme se Terezy přijeli zeptat do jejího útulného domova v Jesenici u Prahy.

Vzpomenš si, jak jsi objevila Spell?

T: To si vzpomínám docela dobře. Spell jsem objevila náhodou přes Instagram, celý koncept se mi moc líbil, ale dál jsem se o studio nijak aktivně nezajímala. Jenže pak mě do Spellu fyzicky přivedla pracovní zakázka, takže jsem měla možnost zažít příjemnou atmosféru tohoto místa a vidět jeho krásné prostory na vlastní oči… No a od té doby nechodím na vlasy jinam! To se psal rok 2019.

Co máš na návštěvách Spellu nejradši?

T: Čas pro sebe, kvalitní péči pro moje vlasy a taky masážní křeslo v kombinaci s mytím vlasů.

Jaký je tvůj nejoblíbenější drink ze Spell Coffee?

T: Rozhodně matcha latte.

Máš za sebou nějaký vlasový úlet?

T: Účesy i barva vlasů se u mě často měnily. Neminul mě krátký „TaTu“ sestřih, tmavý přeliv ani dlouhé dredy. Co ale považuji doopravdy za úlet je to, že jsem se nechala ostříhat od kamarádky o prázdninách před nástupem na střední školu. Byla to neforemná kombinace kratičkého čírka a delších vlasů. Vpředu business a vzadu party. Brečela jsem (smích).

Máš nějaké vlasové přání, odvážnou představu, kterou bys se svými vlasy chtěla realizovat?

T: Vždycky mě lákala trvalá, ale asi čekám na to, až někdo přijde s opravdu šetrným postupem. A pak se taky těším na proměnu, kterou, když bůh dá, přinese čas – na bílé vlasy.

Co máš na svých vlasech nejraději?

T: Asi to, že jsou tvárné a můžu s nimi dělat téměř cokoliv.

Je něco, co tě na nich naopak štve?

T: Že nejsou ani rovné, ani vlnité. Pokud chci aby vlasy hezky vypadaly, musím jim dát vždy nějaký tvar. Druhým řešením je drdol. A pak asi stojí za zmínku to, že mám jemné vlasy, takže abych se cítila komfortně, vlasy hezky vypadaly a měly objem, musím si je mýt ideálně obden.

Jak bys popsala vaši vlasovou spolupráci s naší Denisou?

T: K Denče jsem začala chodit ve chvíli, kdy byla u vás ve Spellu opravdu čerstvý beginner. Od začátku jsem byla vždy moc spokojená a baví mě sledovat Denčina narůstající sebejistota. Nikdy jsem neměla tak krásnou blond, jako z jejího křesla. A to, že si s ní vždy ráda popovídám je moc milý bonus.

O vlasech Terezy s Denisou

Tereziny vlasy bych charakterizovala jako jemné, ale poměrně husté. Dlouhodobě o ně pečujeme kvalitními produkty, a tak jsou i přes pravidelné zesvětlování ve skvělém stavu.

Pro běžné umývání nejlépe aktuálně sedí olejová kombinace šamponu a kondicionéru Luxe Oil – která vlasům dodá potřebnou keratinovou vzpruhu, ale nepřepečuje je – s ohledem na jemnější strukturu to je tak akorát.

Dvakrát do měsíce si Tereza dopřeje intenzivnější dávku péče pomocí masky Repair, která je zaměřená na zesvětlované vlasy. S přihlédnutím k délce vlasů a jejich zesvětlování, je tahle pravidelná intenzivní péče nutností a dobrou prevencí.

Vlasy prosvětlujeme 1x za půl roku a jednou v mezičase tónujeme pečujícím přelivem. Když nám vlasy jdou teplejších tónů, Tereza si vlasy umyje doma šamponem Silver, který potlačuje tyto nežádoucí odstíny. Poté navazuje regenerující a tónující maskou Color Fresh. Střídá, nebo míchá odstíny Pearl Blond a Lilac Frost.

Po umytí do vlasů Tereza pravidelně aplikuje tužidlo, které pomáhá se snadnější tvárností vlasů, výdrží a objemu celkového účesu. Tereza má ráda vlasy lehce zvlněné – právě díky podpoře vlasů tužidlem dokáží vlny lépe odolávat vlivům zvenčí, jako je třeba vlhkost. Samozřejmě na poličce v koupelně neschází termální ochrana – naposledy si od nás ze Spellu odnesla tu z řady Clean Beauty od Paul Mitchell. Vlasy nezatíží, perfektně je ochrání před teplem a má maximálně možné čisté složení.

V loňském roce nám přišla do Spellu Novinka od System Professional – sprej Lipid Booster a Tereza byla jednou z klientek, které jsme tento sprej dali domů na testování. Byla to láska již po prvních použítích. Jedná se o posilující a hloubkově vyživující bezoplachovou péči pro narušené vlasy. Lipid Booster je vhodný pro každého, jehož vlasy jsou narušené a porézní, a to zejména vlivem pravidelného zesvětlování. Na struktuře nezáleží – božsky, a přitom bez zatížení opečuje vlasy jemné, normální i hrubé. Z naší zkušenosti musíme říct, že úžasné výsledky vykouzlí také u vlasů vlnitých a kudrnatých. I když je produkt určený především na zesvětlované vlasy, zázraky dokáže i u vlasů narušených vnějšími vlivy, nebo třeba tepelnou úpravou.

Tereze hodně sluší i „messy“ styl vlasů, a tak často pro dodání struktury a matnějšího vzhledu používá suchý styling Instant Reset. Ten kromě stylingového efektu pomůže vlasy osvěžit, když nemáte prostor na mytí vlasů a funguje i jako suchý šampon. Tohle 2v1 milujeme.

A jak už to tak u našich klientek bývá, doma Tereze nechybí ani pečující olejíček Luxe Oil, který vlasy krásně vyhladí, dodá jim lesk a výživu. Tereza ho nejraději používá do délek, na konci celého krášlícího procesu.

Už uplynul více než rok od rebrandingu Spellu, který se odehrál kompletně v tvé režii – kdybys měla vypíchnout pár věcí, které tě na tomto procesu opravdu bavily, co by to bylo?

T: Co mě na tomto projektu bavilo byla jeho komplexnost. Pod rukama nám vzniklo opravdu hodně materiálů – jak online, tak těch realizovaných v tisku. Tvorba nové vizuální identity s sebou nesla i výběr potiskovaných materiálů a technologie tisku, což není moc zábavná část, ale o to větší mám pak vždy radost z výsledku, který vypadá přesně tak, jak jsem si představovala. A to se nám, myslím, povedlo. Nemůžu opomenout taky super tým, ve kterém je prostě radost pracovat. Zažít Spell z jiné strany, než jen z té zákaznické, pro mě bylo skvělé. A stále je.

Jak dlouho taková tvorba identity zabere?

T: Vždy záleží na rozsahu práce a požadavcích klienta, ale nejkratší čas, který si na tvorbu identity nechávám, jsou zhruba 1–2 měsíce. Jak už jsem říkala, rebranding pro Spell byl hodně rozsáhlý, na některé věci jsme si dali více času a pokud si dobře vzpomínám tak od úvodní schůzky, až po první realizované tisky uběhlo cca 5 měsíců.

Máš nějaký srdcový projekt, za který jsi opravdu vděčná?

T: Možná to bude znít zvláštně, ale nejvíc vděčná jsem za úplně první práci v reklamním studiu, kde jsem to vlastně neměla vůbec ráda. Pamatuju si ten pocit, který mě nutil jít jinam. Dál. Zažila jsem ho pak ještě několikrát, ale díky němu teď můžu dělat projekty, z kterých nedokážu vybrat ten jediný srdcový.

Co tě přivedlo k práci grafičky?

T: V hlavě jsem to měla (v mnohem abstraktnější podobě) už od mala. Grafiku a umění jsem studovala na střední i vysoké škole a pro živnosťák jsem si šla, když mi bylo 19. A i když jsem zkoušela i jiné věci, ke grafice jsem se vždycky vrátila.

Tvá práce je velmi kreativní – jak se ti pracuje nejlépe? Potřebuješ být sama a v klidu nebo spíše pro práci vyhledáváš ruch kavárny?

T: To záleží na tom, v jaké fázi projektu zrovna jsem. Pokud jde o prvotní ideu, jsem ráda v klidu, v uklizeném domě, kde mě nic neruší. Když se projekt rozjede, rozjedu se i já – pouštím si hlasitou hudbu do sluchátek a je mi úplně jedno, kde u toho jsem.

Bez čeho by se neobešla tvá domácí pohoda?

T: Bez kávy, čerstvých květin, aroma difuzéru a oblíbené hudby.

Máš doma nějaké místo, koutek, který je jen tvůj?

T: To bych úplně neřekla. Ale během teplých měsíců moc ráda travím čas na terase, kde je spousta polštářů, kytek, světýlek. Snídaně, čtení knížky, drink s kamarády – všechno se v létě odehrává tady.

Co ty a zvířata? Víme, že jsi hrdou majitelkou koček, jak dlouho už jsi jim věrná?

T: Já zvířata miluju. Jako dítě jsem vyrůstala se psy, a na to, že budu mít kočku jsem nijak nepomýšlela, ale nějak během covidu jsme se s přítelem shodli, že bychom měli rádi koťátko. Z jednoho koťátka najednou byly dvě a bez mučení přiznávám, že si nás totálně omotaly okolo prstu.

Máš pro rok 2023 nějaká předsevzetí či cíle, ať už osobní nebo pracovní?

T: Stojí teď před námi velká výzva v podobě stavby vlastního domu. Budu moc ráda, pokud se nám tohle období podaří zvládnout ve zdraví a v alespoň adekvátním stavu pohody (smích).

Když máš prostor odpočívat, jak to vypadá? Jsi spíše akční nebo máš raději klidnější aktivity?

Asi nevymyslím jednu typickou aktivitu, ale ve volných chvílích si ráda zajdu na výstavu, na koncert, na procházku s podcastem v uších, ráda tvořím něco rukama, čtu si nebo vyrazím někam na výlet. Nejvíc si ale vždycky odpočinu na cestách, kde dokážu nejlíp vypnout a načerpat novou energii.

Nahlédnout pod pokličku práce Terezy Kramperové můžete nejen skrze naše vizuály, ale také prostřednictvím jejího Instagramu, kde na profilu @ter.kramperova pravidelně sdílí střípky z projektů, na kterých se po grafické stránce podílí.