Vlasová rutina s Kateřinou M. Tichou

3l1a0114

Pokaždé, když Kateřina vstoupí do Spellu, přinese s sebou klidnou a pozitivní energii. Do křesla naší Magdalény poprvé usedla na základě jejího osobního pozvání. Majda byla tenkrát na koncertě a řekla si, že na to, jak božské vlasy Kateřina má, nevypadají úplně šťastně. A tak ji k nám pozvala. Od té doby pravidelně stříháme, pečujeme a radíme se společně o dobré domácí péči. A že je to znát!

Jak často si najdete čas na návštěvu kadeřníka?
KMT: Snažím se stihnout to alespoň jednou za 2–3 měsíce, ale ne vždycky se to podaří. Ve Spellu mě ale naštěstí vždycky pak dají nějak dohromady!

Jak jste objevila Spell?
KMT: Potkala jsem snad někdy v roce 2018 na festivalu v Ostravě Majdalenku, která za mnou přišla s tím, že miluje moji muziku, ale že se nemůže dívat na moje vlasy (smích). Pověděla mi o Spellu a od té doby nechodím jinam.

Umýváte si vlasy před spaním nebo raději až ráno?
KMT: Vždycky raději ráno… Sice nerada vstávám, ale mám je pak opravdu hezčí.

Co je pro vás největší vlasová výzva?
KMT: Udělat si jakýkoliv účes a pak z něj nebýt celý den nervózní. Pořád si slibuji, že se naučím něco jiného než drdol a pořád se k tomu nemůžu dostat. Proto je pro mě hrozně příjemné, když se mi o vlasy stará někdo jiný.

Nejoblíbenější produkt na vlasy, který od nás používáte?
KMT
: Naprosto miluji lehoučký vlasový olej s arganovým, mandlovým a jojobovým olejem. Vydrží úplnou věčnost a úžasně voní.

Jak nejraději své vlasy upravujete?
KMT
: Jak jsem již zmínila, tak nejraději mám, když mi je upravuje někdo jiný. Sama je mám nejradši rozpuštěné a vyfoukané s trochou pěny na objem. Dost často mě ale samozřejmě potkáte s drdolem. (smích)

3l1a0133

Vaše dlouhé vlasy jsou s vámi jednoznačně spojené. Bylo to tak vždycky?

KMT: Ano – zhruba od patnácti, kdy jsem si je přestala stříhat. Majdalenka mě pak přesvědčila, že je zkrácení pro jejich uzdravení nutné, a bylo to skvělé rozhodnutí. Nemám je teď sice až k pasu, ale mám je mnohem zdravější a silnější.

Máte za sebou nějaký vlasový přešlap, například během dospívání, nebo nějakou nepovedenou akci u kadeřníka?
KMT: Jako malá jsem kvůli znaménku na čele dlouho nosila ofinu, v pubertě jsem pak vždycky měla pár červených melírů, které mi nabarvila máma pokaždé, když si sama dělala přeliv. Nejhorší ale asi byla obří patka v mém emo období na základce. Ale tehdy jsem z toho byla samozřejmě naprosto nadšená.

Co máte na svých vlasech nejraději?

KMT: Nepoužívám moc často žehličku a kulmu, a ani se nebarvím, takže mám vlasy celkem zdravé, živé, lesklé. To miluji.

Je něco, co byste ráda na svých vlasech změnila, nebo zkusila?

KMT: Líbilo by se mi mít je hustší a také kdyby se mi tak rychle nemastily. A kdyby někdo vymyslel, jak udělat perfektní vlny za pár minut a bez tepla, taky bych se nezlobila (smích).

Komentář kadeřnice Barbory:

3l1a0187

Kde pro svou tvorbu čerpáte inspiraci?

KMT: Na cestách, v běžném životě, při situacích, které se každodenně dějí mně nebo mému nejbližšímu okolí. Vlastně všude a pořád.

Do které země byste se bez mrknutí oka okamžitě vrátila?

KMT: Na Costa Ricu. A zůstala bych tam klidně 2–3 měsíce.

Jak vypadá proces vaší tvorby?

KMT: Pokaždé jinak! Někdy mám jako první hotový text, jindy hudbu, někdy mám jednu píseň rozdělanou klidně i roky a jindy ji mám dokončenou za pět minut. Nemá to moc pravidel a pokaždé je to pro mě překvapení.

Jakou hudbu tvoříte, víme, ale jakou hudbu ráda vy sama posloucháte? Dáte nám tip na album, nebo interpreta, se kterým nám bude během zimních dní hezky?

KMT: Hodně poslouchám ženské interpretky: Florence and The Machine, Auroru, Halsey, Birdy, Sigrid… Krásné nové album Messy má Olivia Dean a ultimátním podzimním interpretem je Hozier a jeho debut z roku 2014.

3l1a0151

Jak vypadá volný den Kateřiny, když je v Praze?

KMT: Když zrovna neodpočívám po několikadenní tour, obvykle vstanu kolem osmé, dám si kafe, jdu si zaběhat, přichystám si oběd a vyrazím na procházku se psem. Po obědě pak většinou vyrazím za přáteli nebo za rodinou a podnikáme něco společně. Večer jsem pak nejradši doma u knížky nebo seriálu, protože venkovních akcí si užívám až až.

Co vám teď dělá v životě největší radost?

KMT: Odpočívání, bytí s přáteli a rodinou, čas cestovat, dobré jídlo, muzika…

A na co se teď nejvíc těšíte?

KMT: Na novou desku, která by měla vyjít v lednu. Na koncertní sezónu po nové desce. Na další cestu na Costa Ricu.