Milý Ježíšku, já bych si letos přála…

Spell12520

Už se vás Ježíšek zeptal, co si přejete pod stromeček, a vy jste řekla, že vlastně nic? Tak kdyby přeci jen něco, máme pro vás tipy na takové dárky, které bychom přáli každé naší klientce do její domácí vlasové výbavy.

Štětinový kartáč pro domácí foukanou

Foukaná je naprostým základem dobré domácí péče – o tom už jste u nás určitě četla, že? Aby to šlo hladce a snadně, dejte si záležet na těchto třech bodech: vhodně zvolený styling, kartáč na foukáníkvalitní fén.

Pokud bychom měli vybrat jen jeden kartáč, se kterým bychom foukali vlasy klientek až do konce našich životů, byl by to na 100 % kartáč japonské značky Y.S. Park. Jsou zkrátka a jednoduše nejlepší. Krom velmi odolného dřeva, ze kterého jsou vyrobené rukojeti, nabízí tyto kartáče kombinaci syntetických a přírodních štětin.

Ty umělé poskytují záruku poctivého rozčesání vlasů a jejich usměrnění, ty přírodní pak dokážou povrch vlasového vlákna (kutikulu) dokonale vyhladit a vyleštit.

Plochý kartáč je univerzálnější volbou – skvěle s ním totiž zvládnete jak rychlou foukanou, tak také běžné rozčesávání po ránu, během dne nebo večer před spaním. V těle kartáče jsou průduchy, které usnadní proudění vzduchu – foukaná s tímto kartáčem je tedy raz dva hotová! U nás máme dvě verze tohoto kartáče, základní hnědou “želvu” a pak o kousek luxusnější růžovou variantu.

Pokud toužíte po foukané, která se blíží té, se kterou odcházíte od kadeřníka, doporučujeme zvolit kulatou variantu. Ta totiž dokáže od samého začátku vlas nadzvedávat od pokožky a vykouzlit tak super objem. S tímto kartáčem vlasy vyfoukáte skvěle do hladka, ale ti zručnější se můžou pustit také do foukačky do vln. Nezapomeňte, že trénink dělá mistra! Nejmenší varianta kartáče je vhodná pro nositelky krátkých střihů, střední bude vyhovovat polodlouhým vlasům, největší průměr je určený opravdovým dlouhovláskám.

Profesionální fén

Už dlouho si říkáte, že váš fén vlasy spíše pálí, než fouká, a že to chce změnu? My říkáme ano, pojďte do toho! Často se setkáváme s tím, že klientky sice fén doma mají a vlasy foukají, bohužel je však jejich fén už pár let za zenitem. Fén nemá čistý filtr nebo třeba ani možnost ho čistit. Tím velmi rychle dochází k přehřátí a vlasy jsou tak vystaveny příliš horkému vzduchu. Dalším neštěstím jsou fény, které nemají možnost regulovat teplotu či sílu vzduchu nebo nedisponují hubicí pro usměrnění proudu.

Když už se rozhlížíte po fénu, doporučujeme vybírat mezi modely, které jsou určeny kadeřníkům. Ty jsou totiž stavěné na to, aby vydržely déle a poskytovaly super výkon a další vlastnosti. Velmi záleží na možnosti čištění filtru – fén vám tak vydrží v dobré kondici mnohem déle. Dále pak zvolte fén, který má možnost nastavení teploty a síly proudu vzduchu. Zásadním faktorem je také váha: čím lehčí, tím lepší – foukaná bude pohodlnější a vy si tak dáte více záležet. Dalším faktorem je také hubice fénu: tady platí čím užší, tím lepší. Fén pak totiž fouká vzduch usměrněně, a tím můžete zaměřit jeho výkon rovnoměrně na foukané prameny. Pokud máte kudrnaté vlasy, samozřejmě zvolte fén, který má v balení i nástavec na difuzér nebo ho lze dokoupit.

U nás ve Spellu máme rádi fény značky Dyson, které už dlouhé roky platí za špičku mezi kadeřníky i klientkami doma. Pokud bychom měli doporučit dostupnější variantu, velmi se nám osvědčila značka Parlux. Nabízí skvělý poměr mezi cenou a výkonem.

Kulma nebo žehlička na vlasy

Ráda své vlasy upravujete do vln? Pak by vás mohla pod stromečkem potěšit kulma na vlasy! Třeba ta značky Upgrade, která je hned 5v1! S touto kulmou můžete vlasy upravovat pokaždé jinak a volit mezi různými styly vln – stačí vyměnit nástavec.

Kulma má výjimečný ergonomický tvar do úhlu 90°, rukojeť z měkkého materiálu pro pevný úchop a nízkou hmotnost. Titanové nástavce dokážou rozvádět teplo rovnoměrně, proto jsou i výsledné vlny precizní, lesklé a pevné po dlouhou dobu.
Na kulmě můžete nastavit teplotu v rozmezí 80 až 200 °C a je nahřátá velmi rychle.

Žehlička na vlasy je univerzálním řešením, když ráda nosíte vlasy upravené do vln, ale občas si je ráda vyžehlíte do rovna. Stejně jako u kulmy doporučujeme hledat model, který má nastavitelnou teplotu a kvalitní povrch destiček. My máme rádi spíše úzké typy, se kterými je snadnější manipulace a lépe se s nimi ve vlasech tvoří vlny.

V poslední době jsme si oblíbili model Infrared Slim Black od značky Upgrade. Kromě výše zmíněného má také zaoblené hrany, díky kterým nevznikají ve vlasech ostré přechody. Je lehká a nahřátá za pár vteřin.