Vlasová rutina s Barborou Snopkovou Haberovou

01 94

Jedna z nejvlivnějších žen českého sportu, majitelka tří obchodů s luxusní módou a v neposlední řadě milovnice cestování, čtení, nebo cvičení Barre. To je naše klientka Barbora Snopková Haberová, bývalá generální ředitelka a aktuálně předsedkyně představenstva pražského hokejového klubu Sparta. Bára patří mezi naše věrné klientky, k naší zakladatelce Barboře chodila ještě v dobách, kdy byl Spell pouhým snem. Vydali jsme se za ní do jejího klidného domu za Prahou, abychom se zeptali nejen na její vlasovou rutinu, ale i na to, co ji aktuálně těší a naplňuje. Račte vstoupit s námi!

Jak dlouho chodíte k nám do Spellu? Do Spellu určitě od otevření. K Barče jsem chodila už dlouho předtím – ještě když pracovala ve Welle.

Co máte na Spellu ráda, na co se k nám nejvíce těšíte? Mám ráda tu atmosféru tady. Spell má neskutečný servis, výborné limonády a fantastický domácí jogurt s granolou. Tomu neodolám při žádné návštěvě. Dokonce sem chodím i na schůzky mimo termín u Barči. Je vidět, že je tu super parta, a to se mi moc líbí.

01 91

Co od svého kadeřníka potřebujete? Termín, kdy potřebuji (smích). Ne, teď vážně… S Barčou jsme si natolik sedly, že vše nechávám na ní – ona ví, co mi sluší a co se dá s mými vlasy udělat. Bohužel je mám hodně jemné, a to je dost limitující.

Jak jste se poznaly s Barčou? Před hodně dlouhou dobou mi na Barču poslala číslo kamarádka. Pořád jsem řešila, že ve vlasech potřebuji bílou, jednoduše studenou barvu, a nikdo mi ji nebyl schopen udělat. Až Barče se to povedlo hned napoprvé. Takže už nikdy měnit nebudu.

S Barčou jste přecházela z dlouhých vlasů na krátký střih. Bylo to náročné rozhodování, nebo vám taková změna nedělala žádný problém? S Barčou jsme prošly i nastavováním vlasů – měla jsem je až mezi lopatky. Pak jsme zkracovaly a zkracovaly, až jsem jednou přijela z dovolené z Bali, kde mě manžel vyklopil na skútru, a já řekla – tak TEĎ. Myslím, že tenkrát tomu ani ona nevěřila.

Jak dlouho vám péče o vlasy doma běžně zabere? I s umytím asi 10 min.

Máte za sebou nějaký vlasový přešlap, třeba během dospívání, nebo jinou nepovedenou akci u kadeřníka? Když mi bylo asi 15, tak jsem měla trvalou, ale jinak nic. Jsem docela konzervativní a mám jemné vlasy, to není na moc velkou kreativitu (smích).

Co máte na svých vlasech nejraději? Momentálně tu celou přípravu za 10 min.

Je i tak něco, co byste na svých vlasech ráda změnila, nebo byste ráda vyzkoušela? Vždycky závidím těm slečnám, co tady ve Spellu sedí a mají pevné, husté vlasy a dlouhé culíky. Ale to už asi nedoženu, takže jsem moc ráda, že jsme s Barčou společně našly styl, který mi absolutně vyhovuje a sedí.

Komentář kadeřnice Barbory

Co vás aktuálně nejvíce zaměstnává a dělá vám radost? V říjnu jsme slavnostně otevřeli The Dress Prague, exkluzivní půjčovnu společenských šatů přímo na Staroměstském náměstí, tak to je teď moje největší radost.

Jak vypadá váš běžný pracovní den? Snažím se ráno cvičit, jezdím na Barre, to mě hodně baví, a pak rovnou do kanceláře na Staroměstské náměstí. Přes den klasika: schůzky, práce na počítači a večer, když je potřeba, tak jdu na nějakou akci nebo večírek. Jak jsme otevřeli The Dress, tak mám výhodu, že se mohu rozhodovat z minuty na minutu. Vyberu si u nás šaty, rychle se nechám nalíčit a jedu…

Bydlíte v domě za Prahou – co na tom máte nejraději? Určitě ten klid a přírodu. Jak jsem celý den mezi lidmi, tak tohle opravdu ocením.

Jak ráda trávíte čas, když máte volno? Mám ráda svůj klid, tak si dělám věci, které potřebuji, z pohodlí domova. Klidně si pustím televizi jako kulisu a pracuji na počítači. Věnuji se také hodně našemu buldočkovi Ivánkovi, se kterým se snažíme chodit na procházky nebo si hrát na zahradě. Večer si ráda pustím saunu a odpočívám.

Jakou knihu byste nám i našim klientkám rozhodně doporučila? Já miluji severské detektivky, takže to bychom tady byli dlouho. Už zkouším i méně známé autory. Myslím, že jakoukoliv knížkou tady nešlápnete vedle.

My Báru @barbora_snopkova_haberova moc rádi sledujeme na Instagramu, kam
kromě střípků ze svého zajímavého života sdílí i skvělou módní inspiraci.
Nebo doporučujeme nechat se unést atmosférou jejího nového butiku
@thedressprague, ve kterém si můžete zapůjčit úchvatné modely (nejen) pro
plesovou a večírkovou sezónu. Když při své schůzce zmíníte SPELL,
v The Dress Prague vám udělají radost se slevou 10 %.