Nejsou vaše vlasy fresh? Zachraňte je suchým stylingem!

Mg 5361

Základem pro krásné a zdravé vlasy je pravidelné umývání vlasové pokožky a vlasů. Co je k tomu potřeba? Voda, kvalitní šampon a kondicionér. A samozřejmě taky trochu toho času. A pokud právě ten zrovna schází, je tady suchý styling/šampon! 

Co je pro používání suchého stylingu zásadní? 

Kvalitní a šetrné složení – vyhněte se drogerii 

Kosmetika z drogerie obsahuje látky, které se vodou z vlasů nesmyjí, na vlase se při dlouhodobém používání vrství a postupně ho obalují. Vlas pod nánosy slábne a těžkne. Stejně tak tyto látky ulpívají na pokožce, a to je důvod pro zvýšenou produkci mazu. Látky totiž pokožku ucpávají a vysušují, a protože se pokožka snaží hydrataci přirozeně obnovit, tak začne produkovat ještě více mazu. Čím více je pokožka suchá, tím více se mastí, tím více suchého šamponu používáte. Zní to jako začarovaný kruh? Je to tak. Vždy dbejte na to, aby váš šuchý šampon byl kvalitní a profesionální. Znamená to, že obsahuje látky, které z pokožky a vlasů při umývání smyjete.

Suchý šampon nenahrazuje pravidelné mytí vlasů 

Jedná se o rychlou pomoc, když není času nazbyt. Rozhodně však nedoporučujeme suchý šampon u pokožky vrstvit několik dní za sebou. Naopak – když už ho ráno použijete, doporučujeme ho večer z vlasů šetrně vyčesat kartáčem a následně vlasy umýt šamponem a opečovat kondicionérem. Pokud jste použila větší množství suchého stylingu, dáváme ke zvážení i výjimečné dvojité mytí pokožky. 

Čištění pokožky a vlasů 

Pokud jste doteď používala suchý šampon nebo jinou kosmetiku z drogerie, objednejte se na čištění vlasové pokožky a vlasů od Malibu C. Stejnou proceduru doporučujeme ale absolvovat jednou za čas každé klientce, zvláště pak pokud pravidelně používáte suchý šampon. 

Jak často vlasy umývat? 

Je to individuální, každé vlasy fungují v jiném rytmu. Častost mytí záleží na produkci mazu vaší pokožky, na tom, jak často sportujete nebo v jakém prostředí pracujete. Velký vliv má také roční období nebo třeba hormonální změny, které v těle probíhají. 

Obecně se dá říct, že vlasy doporučujeme umývat alespoň dvakrát týdně, a to proto, aby pokožka zůstávala stále čistá a neusazoval se na ní maz, zbytky stylingu a jiné nečistoty. Pokud vaše vlasy volají po mytí častěji, není to problém. Stačí pořídit šampon, který šetrně čistí vlasovou pokožku a má jemné složení. Samozřejmostí je kondicionér. Jak si umývat vlasy správně? Dočtěte se tady!

Hledáte ten pravý pro vás? 

System Professional Instant Reset 

Suchý styling Instant Reset má velmi jemné složení. Dodá vlasům jemný refresh, ale i vzdušnost a lehkou vůni. Dá se použít dvěma způsoby – rovnou do čerstvě umytých vlasů jako stylingový sprej, který je krásně nadzvedne a dodá jim texturu, nebo až další den, když potřebujete vlasy osvěžit. Jeho složení je jemné a pokožku nevysušuje. A krásně voní!

Sebastian Drynamic 

Suchý šampon, který velmi funkčně vstřebává mastnotu z pokožky, přináší výraznější efekt, než nabízí Instant Reset. Seznamte se s Drynamic od Sebastian. Vlasům poskytuje okamžitou vzpruhu, která vydrží několik hodin. I tento suchý šampon se dá používat pro dodání vzdušného objemu hned po umytí.

Suché šampony, které máme rádi ve Spellu

798de8be-1c2c-4ad1-a0e2-bf3e4ee2460d-opt

Instant Reset

Drynamic

Drynamic