Vlasová rutina s Annou Teresou

B74a1474 1 2

V dalším díle našeho povídání “Vlasová rutina s..” nahlédneme domů k naší klientce  Anně Terese, kterou můžete znát z úspěšného projektu Atelier Monday, skrz který nás Anna a její kolegové pravidelně zásobují těmi nejnovějšími trendy ze světa interiérového designu. Ve Spellu se o její krásnou hřívu staráme již od roku 2019. A co nám o sobě tato elegantní žena prozradila? Jaká vlasová rutina jí vyhovuje, co má na svých vlasech nejraději a jak vypadá její ideální odpočinek? 

Co je pro vás při výběru kadeřníka důležité? 

A: Samozřejmě hezký střih. Kromě toho je pro mě ale důležitá i atmosféra samotného místa. Od úsměvu kadeřnic a milé recepce až po (ehm) interiér. Člověk v kadeřnictví přeci jen tráví poměrně dlouhou dobu a chce odcházet nově a pozitivně nabitý. Návštěvu kadeřnictví vnímám jako čas vyhrazený pro mě, který si chci užít na maximum.

Jak jste objevila Spell? 

A: Přes kolegyni a kamarádku. Obě dvě mi řekly o Spellu zhruba ve stejný čas, a tak jsem si řekla, že to zkusím.

Umývat si vlasy před spaním, nebo raději ráno? 

A: Snažím se mýt si vlasy nejčastěji ráno, protože se tak donutím si je i hezky vyfoukat. Když mi to vyjde, cítím se celý den mnohem lépe. Je to maličkost, ale mně to přidá kousek sebevědomí do všeho, co ten den dělám.

Nejoblíbenější produkt na vlasy, který používáte? 

A: Určitě olej! Pokud bych měla mít jeden jediný produkt, byl by to kvalitní olej, který vlasy vyživí a ochrání. Miluji ho, “promine mi” totiž i to, když odfláknu mytí nebo před foukáním zapomenu použít ochranný sprej – ale to tady asi nesmím říct, že? (smích)

B74A1057-2-1

Jak nejraději své vlasy upravujete? 

A: Fénem. Umět si vyfoukat vlasy je celkem oříšek – držet fén, hřeben, koordinovat prameny vlasů a ještě si u toho nezamotat a nevykloubit ruce,  považuji rozhodně za nedostatečně oceňovaný skill! Když mám čas, ráda sáhnu také po kulmě a vlasy lehce navlním.

Máte za sebou nějaký vlasový přešlap, například během dospívání nebo nějakou nepovedenou akci u kadeřníka? 

A: V tomto jako jediném jsem během dospívání asi nerebelovala. Jen před pár lety jsem si nechala zesvětlit vlasy. Líbilo se mi to, ale za ty zničené konce mi to asi nestálo. 

Co máte na svých vlasech nejraději? 

A: Asi, že jich mám hodně. Je to takový love – hate vztah. Když si je foukám, tak nadávám, jak dlouho to celé trvá, ale když je hotovo, tak mě výsledný objem baví.

Je něco, co byste ráda na svých vlasech změnila / zkusila? 

A: Upřímně asi ne. Jsem spokojená. Párkrát jsem si říkala, jaké by bylo být blondýnkou, ale to si asi nechám na příští život. Blondýnkami jsem tak se alespoň obklopila v osobním a pracovním životě. 

Komentář kadeřnice Adély: 

Anna do Spellu začala chodit koncem července 2019, kdy měla velmi nešetrně zesvětlené vlasy. Začali jsme tónováním do studené hnědé. Postupem času zesvětlená část odrostla, a tak má Anna nyní už zpět své přírodní nebarvené vlasy. Anny vlasy bych charakterizovala jako velmi silné, husté s tendencí se krepatit. Nyní vlasy jednou za 4 měsíce stříháme, podle jejich kvality a aktuálních potřeb. Jednou za půl roku pak vlasům dopřáváme hloubkovou regeneraci skládající se z masky Smoothen a ampulky Hydrate.

Pro domácí péči jsem zvolila kombinaci šamponu z řady Hydrate, kondicionéru z řady Smoothen a pro každé 3-4 mytí masku opět z řady Hydrate. Tento šampon jsem zvolila, abychom předešli suchosti, ke které mají vlasy Anny sklony. Kondicionér Smoothen zase pomáhá vlasy vyhladit, zabraňuje jejich krepacení a dělá je poddajnější.

B74A1024-1

Pro péči po umytí jsme společně naposledy vybraly Anti Frizz Leave-in. Jedná se o dokonalý produkt právě pro tento typ vlasů. Dodá vlasu potřebnou hebkost a následné foukání tak bude o 100 % jednodušší. Vlas bude krásně vyhlazený a můžeme se tak vyhnout například použití žehličky.

Snad žádné mé klientce doma neschází termální ochrana – bez té nemůžou být žádné vlasy v dobré kondici. Pro Anny vlasy je ideální také olej, který dokáže krásně vyhladit vlasy po foukané či navlnění délek.

Pomůžete nám představit vaši práci? Jak byste ji popsala? 

A: Když jsem před dvěma lety potkala jednu super holku, sekla jsem s prací v Mnichově a založila s ní interiérový ateliér. Bylo to absolutně spontánní rozhodnutí, tehdy jsem dala čistě na svůj pocit. Teď jsou ateliéru dva roky a já jsem přesvědčená, že to bylo nejlepší rozhodnutí, které jsem kdy udělala.

S Terkou nám totiž na českém trhu chyběla služba, která pomůže vytvořit pocit útulného domova každému. Kdy přesně předem víte, jaká bude cena za poskytované služby, a co dostanete. Proto jsme vytvořily online interiérový ateliér s týmem zkušených designérek, které našim klientům pomáhají vytvářet osobité, estetické a praktické domovy. Nyní tvoříme jak online soukromé projekty, tak projekty, které vyžadují naší osobní realizaci. Jedním z takových projektů je například  Beloved Store v Anglické ulici.

A jak bych popsala svou práci? Někdy mám pocit, že sedím na deseti židlích najednou. Když s designérkami zrovna nekonzultuji jednotlivé interiérové návrhy, tak přemýšlím o nových design projektech, o tom, kam se náš ateliér může vyvinout  nebo jak věci zlepšovat. V srdci jsem absolutní design-geek, který osciluje do businessu. Zvláštní mix! 

Když byste mohla předat nějaké “univerzální” interiérové doporučení, co by to bylo? 

A: Dejte na svůj pocit! Pozorujte, v čem je vám dobře a co se vám líbí. Je to nová kavárna na Vinohradech? Nebo hotel, kde jste strávili léto? Díky jakým prvkům  jste se na daných místech cítili dobře? Pozorujte se a zkoušejte tyto věci zakomponovat do svého domova. Třeba to bude absolutní trendy kousek, ale  třeba taky ne  – a i to je v pořádku. Nebo skočte na konzultaci s jednou z našich designérek! 

Kde ráda pro svou práci čerpáte inspiraci? 

A: Zejména v zahraničí nebo z knih. Miluji cestovat a nacházet zajímavá designová místa. Malé boutique hotely, kavárny, muzea, concept story… To je moje. Proto mám nejraději Amsterdam, kde jsou velká okna a málo stínění. Vidím tak přímo do domovů pravých Nizozemců. To je pro mě autentická inspirace.

Jaké zákoutí vašeho domova máte nejraději? 

A: Rozhodně náš jídelní stůl. Navrhly jsme ho ve spolupráci s naším šikovným truhlářem. Výsledný mix elegantního kamene a přírodního dřeva je dechberoucí. Aktuálně putuje i do našich dalších projektů, takže se těším, že bude dělat radost i ostatním. 

Jak nejraději odpočíváte? 

A: Cestováním.

Co vám teď dělá největší radost? 

A: Baví mě lidem otevírat cestu i k odlišným řešením, než která běžně vidí kolem sebe. Když se pak celý projekt podaří dotáhnout, klienti jsou spokojeni a žije se jim v interiéru dobře –  to je pro mě nejvíc. A taky mi aktuálně dělá radost náš tým. Je nás už 7 a moc mě baví dynamika a různorodost jednotlivých povah. Každý přináší něco jiného a speciálního. 

Annin projekt Atelier Monday, který se věnuje návrhům a interiérům na míru najdete na Instagramu nebo na jejich webových stránkách. Pro inspiraci na každý den musíme rozhodně doporučit také osobní instagram Anny, kde najdete střípky z cestování, její práce i úžasného osobního stylu, který prostě milujeme!