Meet the team I Lucie

B74a6983

Máme pro vás pokračování ze série “Meet the team” a tentokrát vám chceme blíže představit naši Lucii. Ve Spellu ji nejčastěji říkáme “Lůca” a nejvíce na ni máme rádi to, že dokáže brát život s humorem a její smích je jednoduše nakažlivý! Lucie je ve Spellu už od jeho otevření a upřímně? Nedokážeme si to bez ní snad ani představit.

Vzpomeneš si, čím jsi chtěla být jako malá?

“Dost často jsem si hrála na moderátorku televizních zpráv, ale zvládala jsem i pozici moderátorky počasí!”

Jak ses dostala k nám do Spellu?

“Pracovala jsem v jiném kadeřnictví a byla jsem z toho nešťastná, nelíbilo se mi tam. Pak jsem u jedné blogerky na Instagramu zahlédla příspěvek, že Barča, naše šéfová, shání do nově otevřeného salonu kadeřníky. Pamatuji si, jak jsem se zasnila, že je to pěkný salón, ale rovnou jsem si říkala, že na to nemám. Po 14 dnech rozmýšlení jsem ale přeci jen poslala životopis a absolvovala pohovor. Hned po něm mi přišel od Barči e-mail, že doufá, že mě z toho kadeřnictví pustí co nejdříve a já věděla, že Spell je to, co hledám. No a tak jsem tady!”

A co o Lucii říká naše šéfová?

Lůca byla už u otevření Spellu – naše úplné začátky jsme prožily dohromady a stala se tak jedním z pevných pilířů našeho týmu. Nikdy nezapomenu na náš pohovor, první dny Lůcy v práci a miluju všechny ty vtipné historky, co celé roky sbíráme společně. Je to velký profík a já na ní každý den vidím, jak moc tvrdě na sobě pracuje. Je to kadeřník, který jde rád do hloubky a celému řemeslu chce porozumět opravdu do detailu. Je skvělé mít v týmu někoho jako je ona. Nejen, že je zvedne náladu v každé místnosti, kde se objeví, ale vím, že jí můžu plně důvěřovat.

Barbora, zakladatelka Spellu

První slovo, které tě napadne, když se řekne Spell?

“Mám dvě: rodina a profesionalita.”

Co tě na tvé práci baví nejvíce?

“Že se stále učím. Můžu všechno vidět milionkrát, ale pokaždé si odnesu něco nového. Zkušenost, inspiraci, vizi.”

Co je pro tebe jako kadeřníka důležité?

“Komunikace s klientem, odbornost a pečlivost. A také to, že se chodím pravidelně školit.”

Jaké střihy nebo třeba techniky barvení tě teď baví úplně nejvíc?

“Momentálně s radostí objevuju všemožné zesvětlovací techniky a užívám si to, když je můžu mezi sebou kombinovat.”

Kdo je tvoje oblíbená vlasová inspirace, koho práci třeba ráda sleduješ?

Mojí kadeřnickou ikonou je rozhodně Nina Krajčo, školení s ní mě uchvátilo a těším se na další. Ze zahraničních kadeřníků ráda sleduji třeba Darcee z Kentucky, která se hodně specializuje na zesvětlování a blond odstíny.”

Který produkt si teď nejvíc při práci užíváš?

“V poslední době jsme se zamilovala do Clean Beauty od Paul Mitchell. Nejčastěji mám teď v rukách Styling Cream a Volumizing Liquid.”

Aktuální oblíbenci Lucie:

PNG_HighRes-System-Pro_Balance_Shampoo_50ml

Objemový liquid

Stylingový krém

Vzpomeneš si na nějaký vlasový omyl, který jsi si zkusila sama na sobě?

“Vždy jsem nosila světlé odstíny, ale na učňáku jsem se odhodlala k velké změně a vybrali jsme tenkrát mahagonový odstín. Výsledek byl příšerný a pro mě jako blondýnku velký šok.”

Jak ráda po práci odpočíváš?

“Asi nejraději vyrážím do přírody a na túry s mým přítelem. Taky hodně čtu. Když je energie a čas, ráda si po práci zaplavu, nebo zaběhám.”

Jakou knížku bys nám doporučila na dlouhé podzimní večery?

“Napadá mě jich spousta, ale teď na podzim bych doporučila něco, u čeho se zasmějete. Něco, co zvedne náladu – takže jakákoliv kniha od Patrika Hartla.”

Jakou jednu vlasovou radu bys ráda předala klientkám?

“Choďte k profesionálům, naslouchejte jim a důvěřujte jim. Všechno chce svůj čas, nic nebývá na počkání.”