Domácí rutina s Kateřinou Veselou

Spell22088

V nejnovějším díle Vlasová rutina s… jsme vyzpovídali naši dlouholetou klientu Kateřinu Veselou, která je Spellu věrná od samého začátku. Jak si dvojnásobná maminka, před mateřskou manažerka prodeje a logistiky, zvládá dopřávat volné chvilky pro sebe a co ji na mateřství nejvíce překvapilo? Račte vstoupit s námi do útulného domu na kraji Prahy, kam jsme za Kateřinou přijeli. 

Jak dlouho chodíte k nám do Spellu? 

Do Spellu chodím, co je Spell Spellem, už předtím jsem chodila k Baru do Welly, celkově asi tak 910 let. 

Co máte na Spellu ráda, na co se k nám nejvíc těšíte? 

Vždycky se těším na Baru, výbornou limonádu, a hlavně na to, že budu zase krásná.

Spell22111

Je něco, co z naší kavárny máte ráda, co si dopřejte při každé návštěvě? 

Rozhodně! Když ne zrovna kávu, tak určitě limonádu, vždy mě potěší neotřelé kombinace. No a závislá jsem na čokopěně.

Co od svého kadeřníka potřebujete? 

Aby mě znal pak totiž můžu jen přijít, nic dlouze nepopisovat a on, resp. ona prostě ví. Jsem spíše konzervativní, jen jednou za čas je z dlouhých vlasů mikádo. 

Jak jste se poznala s Barčou? 

S Baru se znám přes mého manžela. Jedno z prvních setkání bylo na pikniku, když se vrátila ze stáže v Londýně a testovaly jsme spolu Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak. 

Jak své vlasy upravujete – jste spíše ranní ptáče, nebo naopak poctivě foukáte ještě před spaním? 

Jsem spíše ranní ptáče, večer jsem ráda, že nemusím už vůbec nic. Tak si i koncipuji den, po uspání dětiček mám relax. Ráno po sprše si vlasy vždy minimálně vyfoukám do rovna. Když je času více, tak si ráda pohraji i s kulatým hřebenem, kterým dodá objem.

Jak dlouho vám péče o vlasy zabere? 

Když nepočítám mytí, tak 1015 minut.

Je nějaký game changer, který jste v péči objevila?

Profesionální kosmetika celkově! A pak můj fén od Dyson. Vždycky jsem si myslela, že mám sice obyčejný, ale dobrý fén. Ale Dyson je Pan fén.

Nejoblíbenější produkt na vlasy ze Spellu?

Dlouhodobě jsem věrná šamponu Luxe oil, kondicionéry střídám Repair a Color Save. Naprostá samozřejmost je termální ochrana a závislost olejíček Luxe oil v té vůni bych se mohla koupat. Teď jsem si moc oblíbila i sprej Dark Oil.

Spell22050

Máte za sebou nějaký vlasový přešlap, např. během dospívání nebo třeba nějakou nepovedenou akci u kadeřníka? 

No a že jich bylo, když jsem byla náctiletá! Od blond barvy, kterou jsem si dělala doma, přes ofinu, a jednou jsem ze salonu odešla i s totálně nesouměrným mikádem a ne – nebylo to záměrné.

Co máte na svých vlasech nejraději? 

Že jsou tvárné. 

Je i tak něco, co byste na svých vlasech ráda změnila nebo co byste ráda vyzkoušela, něco, o čem sníte?  

Mám vlasy hodně jemné, takže vykouzlit objem je můj cíl. Ale celkově jsem spokojená, mám ráda přirozenost a moje vlasy jsou jaké jsou. 

Co vás aktuálně nejvíce zaměstnává a co vám dělá největší radost? 

Mým zaměstnáním jsou teď mé dvě děti. Rodina je pro mě smyslem života, takže si to jejich objevování světa užívám. Většinou je to radost, ale někdy si od nich i ráda odpočinu. Třeba ve Spellu nebo na cvičení.

Spell nedávno oslavil 6. narozeniny a my víme, že je s jeho otevřením spojený jeden velký milník – narození vaší holčičky. Jak na ten večer, kdy se Spell otevíral, vzpomínáte?

Rozhodně byl nezapomenutelný – věděla jsem, že další den už budeme tři. Hlavně jsem byla strašně pyšná na Baru, na to, co dokázala, ale taky jsem tím oslavila konec komplikovaného těhotenství. Pamatuji si, že jako přípitek jsem si dávala Gaviscon na pálení žáhy.

Jak vypadá běžný den maminky na plný úvazek? 

Jednou mi někdo řekl, že třetí rok na mateřské je za odměnu. Poprvé jsem ten třetí rok na mateřské byla podruhé těhotná, což je samozřejmě krásné, ale ten stav bych jako odměnu nebrala. Takže teď to prožívám podruhé a je to mnohem větší sranda. Tím, že jsem s dětmi zatím opravdu naplno doma a tatínek je plnohodnotný parťák, tak máme celkem pohodu. Ráno výprava do školky, ale to můžu dělat v pyžamu, protože odvádí většinou tatínek. Já s malým Vilíkem máme vyzvedávací službu. A potom jdeme na kolo, na hřiště, hrajeme si nebo něco vyrábíme. Ale nebojím se mu pustit ani televizi, když potřebuji zase udělat něco já doma. 


Spell22165

Bydlíte v domě na kraji Prahy  co na tom máte nejraději? 

Jsme na pražské vesnici, kde jsem prožila dětství. Domeček tady je rozhodně můj splněný sen. Miluji Prahu a ruch města, ale bydlím raději v klidu a blíže přírodě. A péče a budování domova pro nás všechny je něco, co mě baví a naplňuje. Mám ráda zahradu a to, že tady člověk není tak anonymní. Nejen naše ulice je plná fajn lidí. Během chvilky jsme v lese, ale na druhou stranu tady máme i skvělou kavárnu a italskou restauraci, kam chodíme s ostatními maminkami pravidelně na večeři a víno…

Jak ráda trávíte čas doma, když máte volno?

Už to doma s dětmi není takové to klasické volno, jak si jej někdo může představit. Ale každý den si dám alespoň poobědové kafíčko a opravdu si u něj sednu a na 20 minut vypnu. Ráda se starám o zahradu a i uklízím. Když je kolem mě pořádek a řád, tak moje mysl odpočívá, což je pro mě často důležitější než fyzický odpočinek. 

Co vás na mateřství nejvíce překvapilo? 

Díky manželovi a babičkám mám prostor pro sebe, kdykoliv potřebuji. Je pro mě ale těžké si o tu pomoc říkat, takže toho nezneužívám. Ale na kadeřníka, cvičení a sem tam nějaké povyražení si udělám čas ráda. Na mateřství mě překvapilo to, jak mohou být děti rozdílnými osobnostmi a jak je důležité se na ně napojit. Celkově ráda čtu knížky o psychologii a výchově dětí. Inspiruji se a hledám tu naši cestu.

Na co se teď na jaře nejvíce těšíte?

Na sluníčko, teplo, probouzení přírody, posezení na terase a odložen všech těch vrstev oblečení.