Aby zesvětlované vlasy nestrádaly

Blond Vlasy

Zesvětlování – asi nejoblíbenější služba u nás ve Spellu. Milujeme dodat vašim vlasům nový šmrnc díky zesvětlujícím technikám. Často objevíme vaše nové já, ve kterém se cítíte jednoduše skvěle. Záříte! Před každým zesvětlováním by ale měla přijít diskuse s kadeřníkem nad tím, co to udělá s kvalitou vlasů, a jak je potřeba o ně doma pečovat. Co blond vlasy potřebují? Začtěte se!

Co se s vlasem při zesvětlování děje?

Ať už přirozené balayage, melíry a mikromelíry, airtouch nebo celoodbarvení – všechny tyto techniky vlas chemicky naruší. Zesvětlovač působí hluboko ve vlasu, kde rozpouští melaninová zrna, která jsou nositelem naší přírodní pigmentace, a tím dochází k jeho odbarvení.

I když se kadeřník pustí do zesvětlování velmi šetrně (prosíme, najděte si vždy kadeřníka, který tyto techniky dobře ovládá a zná), vlas je i tak narušen. To, co mu chemické narušení bere, je potřeba kompenzovat. Rozhodnout se pro zesvětlení není tedy jen o investici do kadeřníka, ale také o investici do domácí péče a vlastním předsevzetí se o vlasy mezi návštěvami kadeřníka dobře starat.

Jaké produkty by v péči o zesvětlené vlasy neměly scházet?

Šampon a kondicionér – volíme idividuálně takovou kombinaci, abychom vlasům dodali chybějící protein a hydrataci, a aby byla péče vyvážená pro váš vlasový typ. 

Maska – u zesvětlovaných vlasů by neměla scházet. Zesvětlení se děje hluboko ve vlasu, a proto je potřeba vlasům pravidelně dodávat také hloubkovou péči. Masku doporučujeme používat častěji, každé 3.–4. mytí.

Vždy se poraďte s kadeřníkem. Často se stává, že jemnovlasé klientky sáhnou bez konzultace automaticky po po péči pro “zničené blond vlasy,” ale ta je pro ně extrémně těžká a vlasy přepečuje a zatíží. U péče System Professional vybíráme nejčastěji kombinaci z řad Color Save, Repair, Hydrate nebo LuxeOil – kombinace však závisí na několika faktorech.

Termální ochrana – aby vlasy neslábly, nelámaly se a aby jim teplo neškodilo. Když své vlasy budete chránit před teplem, můžeme vám slíbit i delší výdrž tónování (přeliv nebo glossing, který přichází po aplikaci zesvětlovače) od kadeřníka.

Produkt pro rozčesávání – pokud se vám vlasy (vlivem narušení jejich struktury) hůře rozčesávají, přidejte do své rutiny bezoplachovou péči. Vlasy byste nikdy neměla rozčesávat silou, jinak je můžete nenávratně potrhat. Bezoplachová péče vlasy krásně “pohladí” a dodá jim jemnost. Skvělým produktem je Bi-Phase kondicionér nebo sprej Quenching Mist.

Wella-Smooth-Thermal-Image-Hitzeschutz-Spray-51774_1

Thermal Image

97ad9eda-0d34-435e-8908-a68863359716-opt

Color Save Bi-phase Conditioner 

system-professional-h5-2

Hydrate Quenching Mist 

Mám zničené vlasy odbarvováním. Co teď?

Máte za sebou nešetrné zesvětlování, vlasy odbarvujete už několik let pořád dokola nebo jste o ně nikdy moc nepečovala a teď vás to dohnalo?

Nezoufejte. Poraďte se s šikovným kadeřníkem, jak k vlasům přistupovat šetrněji. Najděte společně cestu, jak vlasům ulevit. U melírovaných vlasů může být řešením třeba přechod k šetrnější metodě balayage nebo o vlasy spíše jen pečujte přelivy a tónovacími maskami. Zkuste další zesvětlování co nejvíce oddálit. Žádná estetická přání by neměla být na úkor kvality vlasů. Bohužel, žádné zesvětlování nelze vzít zpátky.

O vlasy se dobře starejte. Tentokrát už pravděpodobně nebude stačit základní sestava produktů, o kterých jsme psali výše. Poraďte se o výběru pečujících emulzí, sér nebo vyživujících mlíček do délek.

JPG_HighRes-System-Professional_Lipid-Booster_BTS_27_group

4 záchranáři pro vlasy narušené zesvětlováním

Lipid Booster je nejnovějším produktem zaměřeným na zesvětlované vlasy, které jsou na tom špatně s kvalitou. Přináší okamžitou hloubkovou péči, která narušené vlasy posilní. První výsledky poznáte hned po vyfoukání – vlasy budou na dotek pevnější. Díky pravidelnému používání se projeví výsledky dlouhodobé – menší lámavost vlasů, vyšší odolnost, plnost. Více se o tomto zázraku dozvíte tady.

U nás ve Spellu máme skvělé výsledky se sérem Alpha Energy. Nedáme na něj dopustit. S tímto produktem od nás většinou odchází nové klientky, které si k nám přišly vlasy zachránit. Ať už jsou zničeny nešetrným melírováním a odbarvováním, nebo třeba špatným zacházením při žehlení.

Skvělá je foukací pěna Repair Perfect Hair, která zase vlasy udělá na dotek silnější a pomůže je vyfoukat do plnějšího tvaru. Produkt navíc obsahuje i termální ochranu, a ta je nyní naprosté must have. Pokud jsou ale vaše vlasy opravdu velmi narušené, doporučujeme používat i Thermal Image.

Pro narušené a křehké délky zase můžeme doporučit krém Perfect Ends. Konečky s ním krásně rozmazlíte a opečujete.

489a67dd-bf87-4114-82ad-ca714b241274-opt

Alpha Energy

SYSTEM-PROFESSIONAL-Repair-Perfect-Hair_d-1

Perfect Hair

system-professional-cc63

Perfect Ends

Co pro zesvětlované vlasy dělat?

Vlasy rozčesávejte maximálně opatrně. Nikdy by to nemělo být na sílu, nikdy byste neměla vlasy česat rovnou od pěšinky dolů – postup je opačný: po malých úsecích od konečků nahoru. Pokud to nejde snadno a vlasy se cuchají, přidejte bezoplachovou péči.

Naučte se dobrou foukanou přes kartáč – vlas se hezky vyhladí, bude odolnější proti vnějším vlivům. Foukaná je posledním krokem, který vlas po umývání bezpečně uzavírá. Je potřeba a nelze ji nijak obejít. Prosíme, zapomeňte na kulmofén – ten je pro zesvětlované vlasy jistou cestou do pekel. U každé domácí foukané nesmí scházet termální ochrana.

Dopřejte si pravidelně hloubkovou regeneraci u kadeřníka. Masky, emulze, infuze a další kouzla jsou teď vaším nejlepším kamarádem. Naplánujte si u svého kadeřníka častější návštěvy, které budou jen a jen o péči.

Odložte žehličku a kulmu na lepší časy. Pokud jsou na tom vlasy špatně, neměla byste je zbytečně trápit teplem. Kulmování a žehlení by mělo být výjimečné, vždy o maximální o teplotě 185 °C.

Neničte vlasy mechanicky. Neutahujte vlasy v pevných culících a drdolech, nelámejte je kabelkou, nevystavujte je mrazu nebo sluníčku a dejte si pozor na dostatečnou letní péči.