Meet the team I Adéla

B74a7268

Spell není jen místem, kde se dějí kouzla na přání. Spell tvoří hlavně lidi. A právě proto jsme pro vás připravili sérii “Meet the team”, ve které vám chceme blíže představit náš tým. Jako první jsme vybrali Adélu, naši kadeřnici, které neřekneme jinak než “Áďa” nebo “Adélka” – seznamte se!

Jaké je první slovo, které tě napadne, když se řekne Spell?

“Preciznost.”

Vzpomeneš si, jaká byla tvoje cesta do Spellu?

“Barču (pozn.zakladatelka Spellu) jsem sledovala už od mých začátků na kadeřnické škole, kde jsem hned od začátku pracovala se značkou Wella Professionals. Tenkrát jsem ji objevila přes oficiální web, protože Barča byla tenkrát ještě trenérkou pro tuto značku. Uplynul nějaký čas – a já si pamatuju i přesné datum – bylo to 28. ledna 2018, kdy jsem uviděla na Instagramu Barči příspěvek, že hledá do vznikajícího Spellu tým. Sebrala jsem všechnu odvahu, co jsem měla a na příspěvek jsem odepsala. Do 5 minut přišla odpověď, potkaly jsem se osobně a do týdne jsem začínala ve Spellu.”

Čím sis přála být “až budeš velká” jako dítě?

“Jako malá jsem chtěla být pekařkou nebo cukrářkou. Nakonec to dopadlo celé úplně jinak, ale když mám volno, ráda něco dobrého upeču.”

A co dobrého nám určitě brzy upečeš?

“No rozhodně zase Focacciu – ta vám minule moc chutnala! Nebo povidlové buchty.”

Kde ráda čerpáš inspiraci pro svou kadečnickou práci?

“Aktuálně je mou velkou inspirací kadeřnice Laila Petterson, která žije v Norsku. Její Instagram je nekonečná inspirace – doporučuju, mrkněte! Velkou kadeřnickou ikonou je mi ale i naše Baru. Jsem ráda, že jí můžu koukat pod ruce.”

Co máš na své práci nejraději? 

“Na své práci mám ráda hlavně tu kreativní stránku. Dělat vlasy je pro mě prostě vášeň, něco co mě neskutečně baví a není nikdy stejné. Každý den je jiný, ale vždy je to něco výjimečného.”


A co o Adéle říká naše šéfová?

Bez Ádi by by Spell nebyl Spellem a od prvního dne jsem věděla, že je to člověk, kterého chci v týmu. Je vždy dobře naladěná, neuvěřitelně pracovitá a má pevnou vůli. Vážím si toho, jak se neustále chce vzdělávat a posouvat, i toho, že se na ni můžu vždy spolehnout. Je skvělý kadeřník a dobrý člověk.

Barbora, zakladatelka Spellu

Zkusila jsi někdy na svých vlasech něco bláznivého? Co to bylo?

“Tak to bude asi období, kdy jsem měla tříbarevné vlasy. Podbarvené byly na černo, středy jsem měla hnědé a u odrostu byl jakýsi pokus o blond. No vypadalo to úžasně! (smích) Nakonec z toho vzniklo šílené ombré, které vypadalo jako kdyby mi někdo vlasy namočil do bílé barvy.”

Co tě aktuálně kadeřnicky nejvíce baví?

“Kdybych měla zmínit nějaký typ střihů, pak to budou aktuálně střihy pánské. Když mám v křesle muže, je to většinou pro mě relax – člověk se musí hodně soustředit, být pečlivý. A moje hlava si toho docela dobře odpočine. Kdybych měla zmínit něco z barvících technik, pak to budou dlouhodobě teplé a červené odstíny.”

Jaký produkt je tvůj největší oblíbenec?

“Já mám svojí top trojku. Tím, že mám hodně ráda úpravu do vlasů klientek do vln, tak se neobejdu nikdy bez termální ochrany Thermal Image, bez pečujícího mlíčka Perfect Ends pro dokonalé vyhlazení konečků a pak to bude sprej Chrono Control. Ten vlny krásně zafixuje, ale zachová jim vzdušnost a přirozený vzhled.”

Jak teď nejraději trávíš volné chvíle?

“Když mám volno, jsem nejraději s rodinou a přítelem. Když mám ale čas jen a jen pro sebe, tak si ráda zacvičím jógu.”

Jaká písnička ti udělá radost, když se ozve z reproduktoru v salonu?

“Žal se odkládá od Jirky Korna – to je taková naše Spell srdckovka z výletu na Moravu, kde jsme byli společně jedno léto. Když se rozezní, všem nám cuknou koutky. Moc ráda mám i Dua Lipu.”

Čím si během dne v práci dobíjíš nejraději energii?

“Chailatté z naší kavárny je moje záchrana. I když často dojde i na flatwhite, nebo na Red Velvet dort.”