Look of the Month | FFaasshhiioonn

 Ik 9446

Ve spolupráci se Studiem Wella Praha naše Barbora vytvořila nejnovější #LookOfTheMonth pro FFaasshhiioonn! Hlavní inspirací pro tuto proměnu bylo jaro! Teplé, delší a prosluněné dny, kdy máte chuť zkusit něco nového.

Jakou techniku barvení zvolit, když vaše šediny vyžadují 100% krytí a zároveň chcete dát sbohem ostrým přechodům a výraznému odrostu? Technika Mirror Lights je vhodná pro všechny ženy, které chtějí, aby odrost byl přirozenou součástí jejich vlasů a dokáží ji vynést na světlo s patřičnou hrdostí.

Vysněná modelka v křesle

Když byla naše Barbora k projektu oslovená, zmínila, že by ráda spolupracovala s modelkou, která má šediny a chce z nich udělat svou přednost. To, že se ke spolupráci nakonec podařilo získat modelku Míšu, bylo splnění jednoho velkého snu. A byla to nejen kadeřnická radost, ale především lidská. “Míša Křivánková je asi tou nejmilejší modelkou, se kterou jsem za svou kariéru měla možnost spolupracovat. Je nejen nádherná, ale také neuvěřitelně inspirativní. Čas s ní v mém křesle byl jako za odměnu,” říká Barbora.

Prosvětlení a tónování vlasů u nás ve Spellu

“Vlasové délky jsem prosvětlila metodou foilayage, která je vhodná právě pro vlasy, které jsou již šedé. Následně jsem délky tónovala střídáním odstínů Koleston 10/95 a 10/96. Díky tomu jsou kontury kolem obličeje jemnější a došlo také k oživení světlého přechodu v délkách,” vysvětluje Barbora.

Základem je dokonalá foukaná

“Ve Spellu jsem si pak vlasy předpřipravila na finální styling, který probíhal až v ateliéru. Do mokrých vlasů jsem použila pěnu Aerohold, která vlasům dodala potřebnou pevnost. Dále jsem sáhla po stylingovém spreji No.Breaker, který je vhodný pro zesvětlované vlasy – díky němu jsou vlasy nejen krásně opečované, ale i na omak pocítíte rozdíl. Pak už jen náš milovaný LuxeOil olejový elixír do délek, aby byly vlasy krásně lesklé a hebké.”

Finální styling v ateliéru

“Pro zvolený finální look bylo potřeba sáhnout po trojkulmě a samozřejmě také po termální ochraně. Jako vždy mi dělal společnost sprej Thermal Image, který jsem rovnoměrně nanesla do vlasů. Pro dodání objemu jsem sáhla po spreji Dry Me, který je skvělý pro dodání objemu a podpořil mi ve vlasech pevnost.”

“Jakmile byly vlasy nakulmované, pravidelnost jsem rozbila prsty a hřebenem. Díky tomu působily vzdušně a byly skvěle připraveny pro tvarování do finálního looku.

Nejdříve jsem vlasy natočila do ruliček a poté pravidelnost narušila vytažením několika pramínků. Pitenkami jsem si vlasy přichytila a vlasy zafixovala. Tam, kde jsem potřebovala ještě přidat na objemu, sáhla jsem po mini krepovačce a lehkém přitupírování. V konturách obličeje jsem vlásky ještě jemně ohladila s kapkou oleje promnutým mezi prsty.”

Tip na závěr:

„Chcete objem, co opravdu vydrží? Docílíte jej pomocí mini krepovačky. Vyhněte se konturám obličeje a pěšince, kde by byly krepy viditelné, jinak stačí vždy jednou či dvakrát stisknout krepovačku. Díky tomu vznikne objem, který drží až do příštího mytí. Při tomto použití krepovačky vlasům nehrozí poškození, jelikož krepujete vždy nové odrosty, tedy nekrepujete stejný úsek vlasů. Krepem vytvořený objem můžete podpořit suchým stylingem. Ideální jak pro speciální události, tak na každodenní nošení.“

O projektu Look of the Month

Studio Wella Praha spojilo své síly s FFAASSHHIIOONN, týmem vizionářů, kteří mají zápal a velký cit pro módu a styl. Dohromady vznikla série několika proměn, ať už jde o vlasy, make-up, styl oblékání či manikúru. Vše muselo jít ruku v ruce a být vyladěno do posledního detailu. Každý měsíc tak společně odhalíme look měsíce: Look of the Month

Modelka: Michaela Křivánková 

Make-up: Hristina Georgievska 

Hair: Barbora Bajerová

Styling: Lenka Kermes & Josefína Joštová 

Video : Benjamin Buttler & Anastasia Shanti 

Art direction: Ivona Petružálková 

Studio: Cash Only 

Vytvořeno ve spolupráci se Studiem SPELL Praha.