Vlasová rutina s Barborou B.

B74a5361 1

Nahlédněte během roku 2022 spolu s námi do koupelen našeho týmu, ale i našich klientek a tváří Spellu. Připravili jsme si pro vás projekt “Vlasová rutina s…,” ve kterém vám ukážeme, jak se o své vlasy starají jiné ženy. Ať už jsou Vaše vlasy přírodní, barvené nebo zesvětlované, rovné nebo kudrnaté, krátké nebo dlouhé, věříme, že dokážeme předat kousek každé z vás.

A kdo nás pozval domů jako první? Kdo jiný než Baru, majitelka našeho salonu. Kadeřnice, máma Spellu a také tříletého Óti. Nekonečný pracant a člověk, který dbá na detaily. Najde si čas sama pro sebe? Bez čeho se její vlasy neobejdou a co byl její největší vlasový průšvih?

Jaké má Barbora vlasy a co u nich aktuálně nejvíc řeší? 

Rovné vlasy pod ramena má prodloužené vlasovými pásky. Vlasy jsou zesvětlené metodou airtouch, v odrostu je pak doplněné zesvětlení metodou foilayage. V délkách jsou vlasy po zesvětlování oslabené a v důsledku toho se z vlasů rychle vymývá tónování. 


Vana, nebo sprcha?

Vana! Vždycky.

Umývat si vlasy před spaním, nebo raději ráno?

Před spaním. S foukáním mi to zabere docela dost času a ráno vyrážím hodně brzy do práce do studia, nebo s malým do školky. A pak už jsem v pracovním kolotoči papírů a dalších povinností i radostí kolem Spellu. Kdybych to nechávala na ráno, tak by to skončilo spíš se suchým šamponem a drdolem.

Nejoblíbenější kouzelník na vlasy?

Miluju olej Luxe Oil – už roky.

Jaké produkty patří do tvé základní domácí rutiny?

Loni na jaře mi naše Majdalenka střihla mikádo – musím říct, že to bylo velké odlehčení mojí hlavě a pár týdnů jsem si to extrémně užívala. Pak mi ale, jak už to tak bývá, začaly scházet dlouhé vlasy a nenáročnost jejich úpravy. Proto jsem sáhla po prodloužení vlasů vlasovými pásky, které jsou dle mého tou nejšetrnější volbou. Pak jsem své vlasy nechala v rámci studia techniky airtouch zesvětlit v jiném salonu. Efekt přirozeného prosvětlení miluju, ale samozřejmě se to podepsalo na kondici vlasů jako každé zesvětlování. Proto pravidelně pečuji s emulzí Repair, která mi vyhovuje více než klasická maska. Základ, bez kterého by to nešlo? To je jednoznačně šampon a kondicionér. Během roku je ráda střídám, ale nejvíc miluji olejovou řadu.

U dlouhodobě zesvětlovaných vlasů může být problematické ve vlasech déle udržet odstín od kadeřníka. Zároveň je o ně potřeba pečovat s extra pozorností. Právě proto sahám tak ráda po Color Fresh maskách – je to už půl roku od mého posledního zesvětlování nebo přelivu. Vždy, když cítím, že odstín není podle mých představ, sáhnu po téhle kombinaci odstínu Lilac FrostRose Blaze.

A co styling, máš své oblíbence?

Tužidlo pro objem a zpevnění vlasů, termální ochrana před foukáním a fixační sprej pro udržení stylingu po celý den – to je trojice stylingových produktů, na které nedám dopustit. Pečující olej do délek a mlíčko Perfect Ends je spíše pečující než stylingová vychytávka. Sahám po nich především, když své vlasy kulmuji do vln, nebo jednou za čas vlasy přežehlím – to abych jim tu tepelnou úpravu hezky kompenzovala.

Do čeho se podle tebe vyplatí v domácí péči investovat?

Dobrá kosmetika je základ, to je jasné. Nedám ale dopustit také na kvalitní nástroje. Asi jako každý kadeřník vím, že přesně tohle dělá v naší práci tak velký rozdíl – dokáže ji dostat na vyšší úroveň, ale také nám šetřit síly. Doma mám na foukání můj úplně první fén Dyson, který jsem dostala už před lety od manžela. Byla to tehdy horká novinka a já o něm dlouho snila, ale prioritou tenkrát byla investice do vznikajícího Spellu. Asi nikdy nezapomenu, jak velkou radost mi tenkrát můj muž udělal. Kartáče s přírodními štětinami nikoho nepřekvapí, Y.S. Park je moje hvězda také už několik let.

Jak ráda své vlasy upravuješ?

Dlouho jsem měla pocit, že mi vlny úplně nesluší, ale v pár posledních týdnech jsem měla doma na testování pravoúhlou kulmu a musím říct, že jsem se v tom zase po letech našla. Nejvíce mi vyhovuje široký a kónický nástavec. A fígl, aby vlny vydržely co nejdéle? Nechte vlasy po natočení pořádně vychladnout, poté je zafixujte sprejem a až pak je rozčesejte.

Kdo mě ale vídá často ve Spellu asi ví, že moc ráda nosím vlasy i svázané – ať už ve vysokém culíku, nebo ve volnějším stylu. Přeci jen je to ta nejvděčnější rychlovka a zároveň mi tohle při práci vyhovuje.

Tvůj největší vlasový nešvar? 

Někdy je toho hodně a času málo. Asi každá máma tohle zná. A tak se mi občas stane, že nemám čas vlasy pořádně vyfoukat. Vždy se ale alespoň snažím vysušit vlasy u pokožky. Na svých vlasech tohle ošizení ale vždy poznám – jsou rychleji mastné, délky mají tendenci krepatit a musím je umýt dříve, než by tomu bylo běžně. 

Tvůj největší vlasový přešlap? 

Při kadeřnické škole jich bylo hned několik – navzájem jsme si se spolužáky dělali modelky a pokusné králíky. Upřímně se divím, že to moje vlasy přežily. To nejhorší bylo, asi když mi spolužák vyholil spodní část vlasů a ještě k tomu přidala ornament – logo značky Fishbone. Tenkrát byla ta značka dost v kurzu a přišlo nám to jako skvělý nápad.

Co nejvíc změnilo tvé vlasy? 

Teď to bude znít velmi reklamně, ale myslím si, že to je značka System Professional. Pracuji s ní už několik let, pravidelně u nás ve Spellu zkoušíme i jiné produkty, ale zatím nás nic nepřesvědčilo tak moc jako právě SP. Miluji to, že je to lehká, ale účinná péče. Že má přesně tolik produktů, kolik je potřeba, aby si každý mohl najít to, co hledá a neztratil se v tom.  Chovám k té značce velkou důvěru a jsem vděčná, že jsem ji mohla poprvé potkat už v začátcích mé kadeřnické kariéry, a že s ní můžeme ve Spellu pracovat. Nestojí za ní sice velký marketingový budget, ale ty výsledky, které vidím nejen na sobě, ale i na našich klientkách, prostě mluví za vše. 

Jak nejraději odpočíváš? 

Když pominu cestování, kterého teď tolik samozřejmě nebylo, mám takový svůj malý dobíjecí rituál, a tím je vana. Znamená to horkou vodu, pěnu a chvilku jen a jen pro mě. Když mám těžký den, upínám se přesně k tomuhle okamžiku na konci dne. K tomuhle času patří také voňavá svíčka – moc ráda pro ně chodím do Perfumed Prague, k Radua Crystal, nebo do Beloved. Ráda nakupuji na místech, která vznikla díky šikovným a pilným lidem, která mají tvář a hlavně duši.

A moje záliba posledních měsíců? Pokojové rostliny! Začalo to nenápadně nějakým tím vzácným řízkem a pak už to jelo. Aktuálně mám doma přes 50 pokojovek! Trochu mi to ujelo. 🙂