#shoppinglist: šetrná foukaná

Mg 8372

Vaše vlasy opravdu potřebují foukanou – a tohle potřebujete na to, aby byla šetrná a krásná! Zapomeňte na to, že foukaná ničí vlasy. Opak je pravdou. Foukaná je pro vlasy prospěšná a z dlouhodobého hlediska jim prospívá. Není ale foukání jako foukání. Co je na dobrou foukanou potřeba? Začtěte se!

Víte, proč jako kadeřníci tolik bojujeme za foukanou?

Když vlasy necháváte uschnout volně, vzniká u pokožky zbytečná vlhkost. Ta může způsobit nepříjemnosti jako jsou plísně, lupy nebo třeba vyšší tvorba mazu či svědivost pokožky. Není to ale jen o vlasové pokožce. I vlasové délky potřebují foukanou. Proč? Voda a šampon vlas otevírají – aby z něj mohly odejít nečistoty, kondicionér ho pak hezky zavírá. A o takové šikovné finální uzavření vlasu se pak postará také teplo – to vlas uzavře dokonale. Uzavřený vlas rovná se odolnější vlas. Proud vzduchu i štětiny kartáče dovírají šupinky vlasové kutikuly, tím se vlas vyhladí, je pevnější a odolnější proti vnějším vlivům, bude i lesklejší.

Co doma na foukanou potřebujete?

Kvalitní fén

Vždy vybírejte mezi fény, které jsou určené kadeřníkům. Mají totiž super výkon, jsou příjemnější na práci a většinou disponují parametry, které zajistí jeho dlouho výdrž v dobré kvalitě.

Na co při výběru fénu koukat?

  • úzkost hubice – čím užší hubice, tím lepší vyhlazení vlasů
  • možnost pořídit difuzérový nástavec, pokud máte kudrnaté vlasy
  • vysoký výkon pro rychlé vyfoukání
  • možnost ovládat sílu výkonu
  • možnost ovládat teplotu vzduchu
  • filtr, který jde čistit
  • nízká hmotnost pro snadnější manipulaci
  • delší kabel pro pohodlnější manipulaci

Hubice na fén

Bez ní vlasy nikdy nevyfoukáte kvalitně. Je opravdu velký rozdíl, když vlasy foukáte na volno bez hubice, nebo s hubicí přes štětinový kartáč. Něco jako nebe a dudy. Hubice nám pomáhá usměrnit vzduch, který z fénu vychází, a tím dokonale vyhladit vlasovou kutikulu. Teprve s hubicí využíváte potenciál fénu a foukané na maximum.

Štětinový kartáč

Máme u nás moc rádi Tangle Teezer kartáče, ale na foukanou opravdu vhodné nejsou. Na foukanou s plastem nevyzrajete. Pořiďte si štětinový kartáč, který je na foukačku určený. Opravdu velký upgrade zažijete, když si vyberete takový, který kombinuje syntetické a přírodní štětiny. Vlasy totiž nejen skvěle rozdělí, ale také je nádherně vyhladí. Právě přírodní štětiny vlasovou kutikulu nádherně dovřou a oleskují. Plochý kartáč doporučujeme začátečníkům, s kulatým kartáčem vykouzlíte super objem, ale chce to trochu více cviku a trpělivosti. Průměr kartáče vybíráme podle délky vlasů. Čím delší vlasy máte, tím větší průměr zvolte.

Termální ochrana

To je úplné minimum mezi stylingovými produkty, které vlasům musíte před foukanou dát. Aby byla foukaná opravdu jen prospěšná, je potřeba ji nevynechávat a vlas před teplem ochránit. Naše největší favority najdete tady.

Samozřejmě moc doporučujeme vlasům dopřát i další stylingová kouzla, která je můžou posunout o další level. Krémy pro vyhlazení, tužidla pro objem, … ale o tom zase jindy.