Jak vlasy ráno probudit

Pexels Andrea Piacquadio 3884210

Stejně jako pleť si vlasy zaslouží své vlastní rutiny – večer, ale i ráno. Jak své vlasy probudit do nového dne?

Opět začněte s kartáčem. Pokud se vaše vlasy přes noc zacuchají opravdu hodně, můžete si pomoct sprejem pro rozčesávání – my ve Spellu máme rádi hydratační sprej Quenching Mist. Důležité je postupovat hezky od konečků ke kořínkům, tak abyste vlasy co nejméně namáhali a trhali.

A jak si po ránu poradit s častými problémy? Začtěte se!

Když vlasy přes noc ztratí objem

Suchý styling/šampon. Je to tak, je to zázrak a nemusí být nutně určen pouze pro vlasy, které nejsou čerstvé. Má to však jedno důležité pravidlo – doporučujeme pořídit si kvalitní přípravek od vašeho kadeřníka, který je k pokožce šetrnější než ten z drogerie, a navíc se na vlasech neusazuje. Instant Reset od SP obsahuje škrob z tapioky, který absorbuje mastnotu z pokožky hlavy, a je velmi citlivý. Sprej aplikujte ke kořínkům, pak vlasy lehce promněte/pročesejte, případně zafoukejte fénem. Vlasy se bezvadně provzdušní.


Už jste slyšela o mini krepovačce? Vypadá jako malá žehlička, ale má drobné vroubky. Těmi můžete pod pěšinkou (tedy pod horní částí vlasů) udělat pár krepů, které vlasy ze spodu krásně pozvednou. Jak s krepovačkou pracovat najdete na našem Instagramu – klikněte a zobrazí se vám video!

Když vlasům schází jemnost

Připadají vám vaše vlasy po ránu hrubé? Pomoci může kartáč s přírodními štětinami, které vlasy dokážou úžasně uhladit. Pokud ani to nestačí, můžete sáhnout po suchém kondicionéru (my milujeme ten od System Professional s názvem Instant Energy), který dodá vlasům hebkost.

Když vlnám schází tvar

Pokud jsou vaše vlasy kudrnaté a pro definici vln používáte námi doporučené produkty (Curl Definer + LuxeOil), máme pro vás super tip na ráno! Tahle dvojka vlasy úžasně propojí a zpevní, vlny jsou tak úžasně definované a zároveň lesklé a plné života. Pokud druhý den ráno cítíte, že tento efekt potřebujete obnovit, stačí lehce namočit ruce a vodu vmačkat do vlasů. Produkty, které máte ve vlasech, se ”probudí” a vlny budou vypadat jako nové. Pokud chcete dodat ještě více textury, vpracujte tuhle kombinaci do vlasů ještě jednou.

Když polštář způsobil vlasový ví

Je to přirozená věc – máme to všichni. U někoho to ani nezaznamenáte, u jiného je výraznější. Tuhle neposednou část vlasů stačí jen namočit (třeba hřebenem) a hezky profouknout přes plochý nebo kulatý kartáč. On se srovná, pacholek! Pokud při foukané používáte tužidlo, není třeba ho znovu aplikovat – oživí se vodou.