Konec trhání vlasů, česejte je šetrně!

Mg 7940

Tak běžná věc a přitom tak zásadní pro kvalitu vlasů. Netrhejte své vlasy při rozčesávání a zajeďte si do domácí rutiny tento snadný postup.

Co je úplným základem pro šetrné rozčesávání?

Vlasy vždy rozčesávejte postupně od konečků směrem nahoru ke kořínkům. Postupně, pomalu a maximálně jemně.

Stejný postup platí i pro mokré vlasy – tam na jemnost apelujeme ještě více. Mokrý vlas je totiž mnohem více náchylnější k poškození.

Nejde vám rozčesávání snadno?

Pokud se vaše vlasy hodně cuchají, udělejte revizi základní péče. Zvláště pak se zaměřte na kondicionér. Máte ten pravý pro vás?

Největší obtíže s rozčesáváním mají především vlasy, které jsou zesvětlované (a tím je narušená jejich struktura), nebo jim schází hydratace. Pokud po umytí vlasů šamponem a opečováním kondicionérem stále cítíte, že to nejde snadno, zkonstrolujte u svého kadeřníka, zda máte dobře zvolené základní produkty.

Můžete sáhnout také po bezoplachovém spreji, či krému. Ten vlasy nejen hezky opečuje, ale usnadní rozčesávání. Jakmile sundáte z vlasů ručník, vpracujete do nich sprej či krém a okamžitě ucítíte, jak vlasy změknou.

→Sprej na rozčesávání pro vlasy, kterým schází hydratace

→Sprej na rozčesávání pro zesvětlované či barvené vlasy

→ Sprej pro velmi chemicky velmi narušené vlasy (při lámavosti délek, nedorůstání)

Jaký kartáč na rozčesávání pořídit?

Na mokré vlasy neuděláte chybu s Tangle Teezer, velmi ho doporučujeme používat i při vpracovávání kondicionéru do vlasových délek.

Na vlasy suché doporučujeme štětinový kartáč Y.S. Park. Ten totiž nabízí dokonalou kombinaci přírodních a syntetických štětin. Ty vlasy hezky rozdělí, ale také uhladí jejich povrch. Čeká vás lesk jako blesk.